Mandelpai med appelsin Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min

Mandelpai med appelsin

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min

Mandelpai med appelsin

Spennende mandelpai med appelsin. Server med siktet melis, pisket krem og frisk bær. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.2 (2 stemmer)
Dette er en klassisk engelsk pai som serveres til afternoon tea eller som dessert. Mandlene skal være ­riktig ­finmalte i denne paien. Kjør dem i en food processor, eller kjøp mandelmel i helsekosten. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Servering

50g
Melis(siktet)
1pakke(r)
100g
Blåbær(velg de bærene du liker)

Fyll

1stk
100g
Smør(mykt)
100g
Mandelmel(finmalte mandler)
1stk
Appelsin(revet skall)

Paideig

130g
Smør(kaldt)
2ss
Vann(kaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°.

  2. Miks smør, mel og sukker i en kjøkkenmaskin til det blir grynete. Drypp i vann, og pisk raskt sammen til en deig.

  3. Kle en paiform, 24 cm i diameter, med deigen. Jevn til kantene, og prikk bunnen med en gaffel. Sett den i fryseren.

  4. Miks egg, smør, mandelmel, sukker og appelsinskall til en jevn masse i en kjøkkenmaskin. Smør marmeladen ut i det avkjølte ­paiskallet. Legg i mandelrøren, og trykk den utover med baksiden av en spiseskje.

  5. Stek paien i 15 minutter. Strø over mandelspon, og stek i ytter­ligere i 5 minutter.

  6. La paien avkjøles noe, og dryss på melis. Server paien lunken med pisket krem og friske bær.

Spennende mandelpai med appelsin. Server med siktet melis, pisket krem og frisk bær. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.2 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN