Marengseplekake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 15min

Marengseplekake

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 15min

Marengseplekake

Lekker sak med luftig marengslokk. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Skikkelig lukseseplekake toppet med luftig marengs. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Visp det hele egget, eggeplommene og 2 dl sukker lett og porøst. Rør i mel blandet med bakepulver. Smelt smør og rør det i. Hell røren i en smurt form (24 cm i diameter).

  2. Skrell eplene og skjær dem i skiver. Stikk dem ned i røren. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i 20–30 minutter.

  3. Visp eggehvitene stive. Rør inn sukker og pisk til stiv marengs. Ta kaken ut og fordel marengs over.

  4. Stek kaken ytterligere i ca. 15 minutter til marengsen er gyllen. Server kaken med lett vispet kremfløte.

Lekker sak med luftig marengslokk. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN