Marengskake med karamell og tyttebær
Marengskake med karamell og tyttebær
DETTE TRENGER DU
PERSONERBunn
SLIK GJØR DU
Kle to former med løs kant, ca. 24 cm i diameter, med bakepapir.
Rør smør og sukker luftig og tilsett eggene et i gangen under pisking. Rør i fløten. Bland alle tørre ingredienser og sikt i røren. Fordel røren i formene. Stek på nederste rille i ovnen ved 175° i 20–25 minutter, eller til røren begynner å stivne. Avkjøl, og la bunnene ligge i formene til servering.
Pisk eggehvitene stive, tilsett sukkeret litt i gangen under pisking til blankt skum. Fordel marengsen over sjokoladebunnene.
Strø over mandelspon. Stek ved 250° i 2–4 minutter til marengsen får fin farge. Slå av varmen, og la kaken stå i ovnen på ettervarmen for å stivne og bli sprø.
Avkjøl helt.
Legg sammen bunnene med pisket krem og karamellisert melk. Topp kaken med pisket krem og karamellisert melk, og dryss på tyttebær eller andre bær. Pynt med sitronmelisse.