Marengskake med karamell og tyttebær
Marengskake med karamell og tyttebær Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
45min

Marengskake med karamell og tyttebær

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
45min

Marengskake med karamell og tyttebær

Spennende marengskake med sjokoladebunn, kremfløte, tyttebær og karamellisert melk. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Karamellisert melk smaker som en fyldig karamellsaus og er kjempegod som saus på kaken. Du finner karamellisert melk på boks sammen med bakervarene i dagligvare og i etniske butikker.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1boks(er)
Melk(karamellisert melk )

SLIK GJØR DU

  1. Kle to former med løs kant, ca. 24 cm i diameter, med bakepapir.

  2. Rør smør og sukker luftig og ­tilsett eggene et i gangen under ­pisking. Rør i fløten. Bland alle tørre ingredienser og sikt i røren. Fordel røren i formene. Stek på nederste rille i ovnen ved 175° i 20–25 minutter, eller til røren begynner å stivne. Avkjøl, og la bunnene ligge i formene til servering.

  3. Pisk eggehvitene stive, tilsett ­sukkeret litt i gangen under pisking til blankt skum. Fordel marengsen over sjokoladebunnene.

  4. Strø over mandelspon. Stek ved 250° i 2–4 minutter til marengsen får fin farge. Slå av varmen, og la kaken stå i ovnen på ettervarmen for å stivne og bli sprø.

  5. Avkjøl helt.

  6. Legg sammen bunnene med ­pisket krem og karamellisert melk. Topp kaken med pisket krem og karamellisert melk, og dryss på ­tyttebær eller andre bær. Pynt med sitronmelisse.

Spennende marengskake med sjokoladebunn, kremfløte, tyttebær og karamellisert melk. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN