Minitortillas med søtpotet  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 50min
totalt
2t 10min

Minitortillas med søtpotet

nivå
Lett
aktiv
1t 50min
totalt
2t 10min

Minitortillas med søtpotet

Tortillas bakt med søtpotet og speltmel. 

Foto: Carina Hultin Dahlmann

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.1 (20 stemmer)
Helt meksikansk, men litt sunnere. Tortillas med søtpotet og spelt. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Søtpotet(bakt (ca. 45 min ved 200 grader))
1ts
Salt(Himalayasalt)
200g
Speltmel(siktet)
150g
Speltmel(fint sammalt)
3ss
Speltmel(Til utkjevling)

SLIK GJØR DU

  1. Bland søtpotet, olivenolje, chiafrø og salt i en foodprosessor eller blender og kjør til blandingen er helt glatt. 

  2. Tilsett mel og bland til en deig. Elt gjerne for hånd på kjøkkenbenken. 

  3. Sett deigen kjølig i ca. 1 time før den kjevles ut. 

  4. Kjevle deigen så tynn som mulig på et bakepapir med litt fint sammalt speltmel. Tykkelsen skal helst ikke være mer enn et par millimeter. Tilsett mer mel etter behov. 

  5. Bruk former til å stikke ut tortillaene, eller kjevle dem ut en og en for hånd for et mer rustikt utseende. 

  6. Stek tortillaene i 2-3 minutter i en tørr stekepanne.

  7. Legg dem oppå hverandre for å holde dem myke. Server dem straks, eller oppbevar dem under et klede til senere. Varm tortillaene forsiktig opp i ovnen før servering. 

Tortillas bakt med søtpotet og speltmel. 

Foto: Carina Hultin Dahlmann

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.1 (20 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN