Reke- og kefirsalat
Reke- og kefirsalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Reke- og kefirsalat

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Reke- og kefirsalat

SALAT: Reker og kefirsalat smaker friskt og godt i varmen.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

3.7 (2 stemmer)
Kefir egner seg veldig godt i kalde sommersalater. Den gir fin syre og saftighet, og holder seg lenge uten av salatbladene blir dvaske.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.5dl
Sitronsaft(noen dråper)
Svart pepper(Rikelig)
Salt(smak til)
Gressløk(eller dill)
100stk
Reker(skrelt)
0.5pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skyll og tørk salatbladene. Skrell rekene. Bruk gjerne flere reker enn oppskriften sier, dersom du er ekstra sulten.

  2. Rør sammen kefir, noen dråper sitronsaft, salt og nykvernet pepper. Bland inn finhakket gressløk eller dill. Bruk rikelig!

  3. Vend salatbladene inn i kefirdressingen, og server med nyskrelte reker ved siden av. Dryss litt cayennepepper over rekene, og server.

SALAT: Reker og kefirsalat smaker friskt og godt i varmen.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

3.7 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN