Ribbe som er langtidsstekt
Ribbe som er langtidsstekt Oppskrift
nivå
Lett
totalt
15t

Ribbe som er langtidsstekt

nivå
Lett
totalt
15t

Ribbe som er langtidsstekt

Ribbe blir best om du langtidssteker. 

Foto: Lisbeth Michelsen

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (331 stemmer)
Ribbe som er langtidsstekt

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Gni ribben godt inn med salt og pepper. Det beste er å la den ligge to-tre dager i kjøleskap før den stekes, men du kan også gå videre med en gang. 

  2. Legg ribben i en langpanne med svoren ned, og fyll på med vann til det dekker svoren. Legg timian og hvitløk i vannet. 

  3. Dekk formen med aluminiumsfolie, sett den inni ovnen og la den stå i 45 minutter på 180 grader varmluft. 

  4. Ta ut ribba og legg den på en skjærefjel med svorsiden opp. Skjær ruter i svoren på omtrent 2 x 2 centimeter.

  5. Ha ribba tilbake i ovnen. Stek den på 70 grader varmluft i 8-12 timer. Det gjør heller ikke noe om det varer enda litt lenger. 

  6. Før servering: Skru opp temperaturen til 230 grader varmluft. I løpet av 10-20 minutter vil du se at svoren begynner å sprekke og bli sprø. 

  7. Når all svoren har poppet tar du den ut av ovnen og lar den hvile i omtrent 20 minutter før servering. 

  8. Legg den på en fjel med svoren ned, da er det enklest å skjære den opp. 

Ribbe blir best om du langtidssteker. 

Foto: Lisbeth Michelsen

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (331 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN