Risotto med sopp Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Risotto med sopp

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Risotto med sopp

Her er en enkel variant med steinsopp, som er en mye brukt råvare i Italia. Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

Det finnes mange forskjellige måter å lage god risotto på. Brimi har her valgt en enkel variant med steinsopp, som er en mye brukt råvare i Italia. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Steinsopp(eller annen god sopp)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Hakk løken, og fres den i en tykkbunnet kjele sammen med litt olivenolje. 

  2. Ha i ris og hvitvin, og la det koke inn. Fyll så gradvis på med kraft og pass på å røre underveis i kokingen. 

  3. Rør til slutt inn litt smør, og smak til med salt og nykvernet pepper. Risottoen skal være kremaktig. 

  4. Skjær soppen i tynne skiver. Stek den med litt smør i ei stekepanne, og bland den inn i risottoen før servering.

Her er en enkel variant med steinsopp, som er en mye brukt råvare i Italia. Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN