Sild- og potetruller
Sild- og potetruller Oppskrift
nivå
Lett
totalt
10min

Sild- og potetruller

nivå
Lett
totalt
10min

Sild- og potetruller

Mandelpotet, fersk lefse og kryddersild er et norsk innslag til juletapasen Foto: Anders Norsell

Inneholder

Fisk
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Perfekte ruller å servere til aperitiffen, lette å spise er de også. Forbered rullene i god tid på forhånd, og dekk dem til med plast i kjøleskapet.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
420g
Sild(krydderfileter)
6stk
Mandelmel(kokte)
3stk
Egg(kokte)
4ss
Dill(finhakket)
3ss
Gressløk(finklippet)
1ts
1klype(r)
1pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. La silden renne av og tørk den godt. Skjær i små biter. Skrell potetene og del dem i terninger. Mos eggene. Skrell og finhakk løken.

  2. Bland sild, poteter, egg, løk, urtekrydder og crème fraîche. Smak til med salt og pepper.

  3. Fordel blandingen på lefsene og rull sammen fra langsiden.

  4. Skjær rullene i 2–3 cm brede biter, og sett dem med snittflaten ned på fat. Pynt med grovhakket dill.

Mandelpotet, fersk lefse og kryddersild er et norsk innslag til juletapasen Foto: Anders Norsell

Inneholder

Fisk
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN