Skogsbærparfait Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Skogsbærparfait

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Skogsbærparfait

Forfriskende og smakfull hjemmelaget iskrem. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Parfait er en type fløteis som lages av stivpisket fløte, eggeplommer og sukkerlake.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp vann og sukker. La det småkoke i noen minutter til sukker-laken har kokt litt inn. Hell laken i en hurtigmikser og tilsett halvtinte skogsbær. Kjør til det har blitt en jevn og glatt masse.

    Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Kremfløte vispes luftig, men ikke helt stiv i en annen bolle. Vend den forsiktig inn i eggedosisen.

    Til slutt røres bærene i blandingen. Ha parfaitblandingen over i porsjonsformer (f.eks. store muffinsformer) eller en stor form, som rommer hele parfaitblandingen. Dekk med plast og frys isen i noen timer til den er dypfryst. (Fordi kremfløten er vispet til krem, skal ikke denne røres i slik iskrem skal ved innfrysing.)

    Sett parfaiten i kjøleskap i noen minutter (fra 10–20 min. alt etter størrelsen).

Forfriskende og smakfull hjemmelaget iskrem. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN