Sprøstekt makrell med agurksalat  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
45min

Sprøstekt makrell med agurksalat

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
45min

Sprøstekt makrell med agurksalat

Den sprøstekte makrellen er Viestads favoritt, og oppskriften har han fra sin bestemor. Pass godt på at du har kontroll på temperaturen! Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (13 stemmer)
Sprøstekt makrell krever ikke mye, men det krever at du har kontroll nok på temperaturen til at du ikke brenner fisk eller smør, og at du ikke er så rastløs at du snur den for tidlig. Fisken skal vendes i mel før den sprøstekes. Av min bestemor lærte jeg at det var godt å ha litt karripulver i melet. Det er en smak som passer veldig godt til feit fisk som makrell, men også til bekkørret.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
Hvetemel(siktet eller sammalt)
1klype(r)
1klype(r)
1stk
0.5ts
2ts
Eplesidereddik(eller hvitvinseddik)
1bunt
Dill(eller persille)

SLIK GJØR DU

  1. Begynn med agurksalaten. Skrell agurken med en potetskreller eller ostehøvel, og høvle den deretter i tynne skiver og over i en dyp tallerken eller bolle. (Jeg foretrekker ostehøvel.) Dryss over salt og sukker. Ha et lokk eller en annen tallerken oppå og rist godt i 30 sekunder. Dette er med på å ødelegge cellestrukturen og gjøre at smaken trekker inn i agurken. Hell over eddik, dryss over urter. La stå i noen minutter, gjerne en halvtimes tid, hvis du har tid. (Står den lenger, bør du helle ut litt væske og smake til med mer eddik.)

  2. For fisken: Ha mel, karripulver, salt og pepper i en stor tallerken. Bland godt.

  3. Varm smør i en stekepanne.

  4. Væt skinnet på fisken litt og rull i melblandingen. Ha deretter fisken i panna. Stek på middels høy varme. Ikke snu eller rør fisken før det har gått minst 4-5 minutter. Stek på begge sider til fisken er gjennomvarm. Dette kan du sjekke ved å stikke en skarp kniv i fisken der den er på sitt tjukkeste.

Den sprøstekte makrellen er Viestads favoritt, og oppskriften har han fra sin bestemor. Pass godt på at du har kontroll på temperaturen! Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (13 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN