Sprøstekt makrell med agurksalat
Sprøstekt makrell med agurksalat
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Begynn med agurksalaten. Skrell agurken med en potetskreller eller ostehøvel, og høvle den deretter i tynne skiver og over i en dyp tallerken eller bolle. (Jeg foretrekker ostehøvel.) Dryss over salt og sukker. Ha et lokk eller en annen tallerken oppå og rist godt i 30 sekunder. Dette er med på å ødelegge cellestrukturen og gjøre at smaken trekker inn i agurken. Hell over eddik, dryss over urter. La stå i noen minutter, gjerne en halvtimes tid, hvis du har tid. (Står den lenger, bør du helle ut litt væske og smake til med mer eddik.)
For fisken: Ha mel, karripulver, salt og pepper i en stor tallerken. Bland godt.
Varm smør i en stekepanne.
Væt skinnet på fisken litt og rull i melblandingen. Ha deretter fisken i panna. Stek på middels høy varme. Ikke snu eller rør fisken før det har gått minst 4-5 minutter. Stek på begge sider til fisken er gjennomvarm. Dette kan du sjekke ved å stikke en skarp kniv i fisken der den er på sitt tjukkeste.