Tomatsuppe "pappa al pomodoro"
Tomatsuppe "pappa al pomodoro"
TOMAT: Pappa al pomodoro smaker best om tomatene bakes litt først.
Foto: Mette Randem
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha halvparten av tomatene i en ildfast form, sett øverst i ovnen og skru på full guffe, gjerne med grillelement. La dem bake i noen minutter – mens du gjør klart det andre. (Sjekk av og til: Litt brent er bra, men ikke veldig.)
Knus hvitløk med flatsiden av en kniv. Fres hvitløken i 2 spiseskjeer olje i en gryte, sammen med noen av basilikumstilkene (uten blader). Hvitløken skal bli gyllen, men ikke brun. Det tar 2-3 minutter. Når den begynner å få farge, ha i resten av tomaten. Kok opp og kjør tomatene med en stavmikser. Ha i 4-5 dl (en boks omtrent) med vann.
Imens, riv brød i så biter og ha oppi suppa etter hvert som du får revet dem opp. (Er brødet veldig hardt, kan enste løsningen være å pakke det i et kjøkkenhåndkle og banke kjempehardt med en stekepanne.)
Ta ut de bakte tomatene. Riv vekk litt brent skinn. Knus litt med en sleiv. (Pass på, det spruter og er varmt.) Tipp oppi suppa. Smak til med salt. Hvis suppa blir veldig tjukk, tynn med vann.
Det er ikke veldig viktig hvor lenge suppa koker. Jeg synes det er best å la småkoke i 15-20 minutter, men kan ikke sverge på det er så stor forskjell på alt over 10 minutter, når den er skikkelig gjennomkokt.
Like før servering, rør inn olje, basilikum og parmesan.
TOMAT: Pappa al pomodoro smaker best om tomatene bakes litt først.
Foto: Mette Randem