Tomatsuppe "pappa al pomodoro" Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Tomatsuppe "pappa al pomodoro"

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Tomatsuppe "pappa al pomodoro"

TOMAT: Pappa al pomodoro smaker best om tomatene bakes litt først.

 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (19 stemmer)
En italiensk tomat- og brødsuppe som blir ekstra god hvis man baker tomatene litt, og er ekstra raus med god olivenolje og masse parmesan. Suppa er mest autentisk når den er litt klumpete, men dette er det noen barn som reagerer på. Da er det bare å spe med litt vann eller melk og kjøre med en stavmikser. Det er verdt å merke seg at suppa blir bedre med tørt brød enn med ferskt brød, så ikke tro at du kan pimpe den opp med å bruke nyinnkjøpt brød. Du kan godt rive en gulrot og hakke en løk og ha det oppi. Jeg synes det blir mindre italiensk, men det blir ikke noe mindre godt. Har du en parmesanskalk liggende bakerst i kjøleskapet, er det noe som bidrar til en god kraft. Suppa holder seg godt.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1200g
Tomat(eller tre bokser)
1bunt
Basilikum(8-12 stillker)
1dl
Olivenolje(god kvalitet)
500g
Brød(tørt brød)

SLIK GJØR DU

  1. Ha halvparten av tomatene i en ildfast form, sett øverst i ovnen og skru på full guffe, gjerne med grillelement. La dem bake i noen minutter – mens du gjør klart det andre. (Sjekk av og til: Litt brent er bra, men ikke veldig.)

  2. Knus hvitløk med flatsiden av en kniv. Fres hvitløken i 2 spiseskjeer olje i en gryte, sammen med noen av basilikumstilkene (uten blader). Hvitløken skal bli gyllen, men ikke brun. Det tar 2-3 minutter. Når den begynner å få farge, ha i resten av tomaten. Kok opp og kjør tomatene med en stavmikser. Ha i 4-5 dl (en boks omtrent) med vann. 

  3. Imens, riv brød i så biter og ha oppi suppa etter hvert som du får revet dem opp. (Er brødet veldig hardt, kan enste løsningen være å pakke det i et kjøkkenhåndkle og banke kjempehardt med en stekepanne.)

  4. Ta ut de bakte tomatene. Riv vekk litt brent skinn. Knus litt med en sleiv. (Pass på, det spruter og er varmt.) Tipp oppi suppa. Smak til med salt. Hvis suppa blir veldig tjukk, tynn med vann. 

  5. Det er ikke veldig viktig hvor lenge suppa koker. Jeg synes det er best å la småkoke i 15-20 minutter, men kan ikke sverge på det er så stor forskjell på alt over 10 minutter, når den er skikkelig gjennomkokt.

  6. Like før servering, rør inn olje, basilikum og parmesan. 

TOMAT: Pappa al pomodoro smaker best om tomatene bakes litt først.

 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (19 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN