Vørterkake
Vørterkake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
2t 20min

Vørterkake

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
2t 20min

Vørterkake

Deilig vørterkake som hører julen til. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Smaker deilig med ost på. Holder til 2 kaker.     

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Bland rugmel med halvparten av hvetemel. Tilsett anis, koriander, nellik og pepper.

    Løs gjær opp i lunken melk tilsatt sirup. Tilsett vørterøl og rør den lunkne væsken i melblandingen.

    Elt deigen godt og tilsett mer hvetemel til deigen slipper bake­bollen og er passe fast.

    Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1 time.

    Del deigen i to eller tre emner. Elt inn rosiner og form til runde eller avlange brød. Legg kakene på bakepapir på stekeplate og etterhev i ca. 30 minutter.

    Stekes ved 200º i ca. 40 minutter på nederste rille i ovnen.

    Pensle kakene med vann når de tas ut av ovnen. Da blir de blanke oppå. Avkjøl på rist.

Deilig vørterkake som hører julen til. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN