Lettmelk

Lettmelk

Lettmelk

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Dag(er), ved 10 - 14 ºC

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        42.52
        Proteiner
        3.34
        Fett
        1.16
        Karbohydrater
        4.68

      Norsk sesong

        Vi bruker melk fra forskjellige dyr, men melk i vår dagligtale betyr som regel kumelk. Melk har en flytende konsistens, hvit farge og en ren, mild og søtlig smak.Melk og melkeprodukter er gode kilder for protein, kalsium, fosfor, jod og B-vitamin. Det finnes en rekke forskjellige meieriprodukter i Norge, noen er syrnet, har høy eller lav fettprosent eller er tilsatt smak. Lettmelk er lavpasteurisert og homogenisert, der fløten er fjernet og gir et fettinnhold fra 1 – 1,5%.