Austlidkake
Austlidkake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 5min

Austlidkake

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 5min

Austlidkake

Saftig austlidkake Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Tradisjonell formkake med aprikoser. Bak to kaker og gi bort den ene i gave!    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. 1. Visp egg og halvparten av sukkeret til eggedosis. Rør sammen restene av sukkeret og smør til det er lyst og ­luftig.


    2. Bland alt til en jevn røre og hell i 2 godt smurte former på 1 ½ liter. Legg gjerne en remse bakepapir i bunnen av formene. Stek kakene på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 45 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig stekt.


    3. Avkjøl kaken litt i formen, før den tas ut på rist.


    4. Rør sammen melis og sitron­saft til glasur. Smør ­glasuren på kaken og dryss over tørkede aprikosstrimler.

Saftig austlidkake Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN