nivå
Lett
aktiv
55min
totalt
1t 50min
Pai med vårsalat
nivå
Lett
aktiv
55min
totalt
1t 50min
Pai med vårsalat
Her serveres salaten oppå som både pynt og tilbehør. 1. Hell yoghurt og lunkent vann over smuldrete gjær i en bake-bolle. Tilsett salt og rugmel. Rør til en klumpfri deig.2. Tilsett hvetemel og elt sammen til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. Sett deigen til heving på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.3. Form deigen til 8 avlange rundstykker og legg på bakepapir på stekeplate. Etterhev i ca. 30 minutter.4. Lag små snitt i rundstykkene, pensle med sammenpisket egg. 5. Dryss med grovt mel og stek midt i ovnen ved 210º i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.
Pakk den inn og legg den kjølig i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rund leiv og trykk den ut i en smurt paiform, 24 - 26 cm.
Forstek deigen ved 225º i 10–15 minutter, før fyllet tilsettes.
Fyll:
Visp melk og egg sammen med salt og pepper. Fordel osten i paiskallet og hell over eggblandingen.Stek paien midt i ovnen ved 200° i 30–40 minutter til eggstanden har satt seg.
Avkjøl litt før du fordeler salaten på toppen. Bland salat og tyttebær. Smak til med olje, salt og pepper. Fordel salaten oppå paien ved servering.