Amerikansk bjørnebærkake
Amerikansk bjørnebærkake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Amerikansk bjørnebærkake

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Amerikansk bjørnebærkake

Deilig amerikansk kake med bjørnebær. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.7 (4 stemmer)
Noen er så heldig å ha ferske bjørnebær i hagen, men de modnes ofte ganske sent på høsten. Du kan gjerne bruke frosne bjørnebær.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
100g
Smør(smeltet)
1stk
Krem(vispet kremfløte eller iskrem)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret og avkjøl. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
    Bland mel med bakepulver og vaniljesukker og rør det forsiktig i eggedosisen. Rør i det avkjølte smøret.

  2. Hell deigen i smurt og strødd form med løs kant, 24 cm i diameter.

  3. Vend bærene i sukker og potetmel og legg det oppå deigen. Stek kaken ved 180° i ca. 30–40 minutter og avkjøl.

  4. Kaken smaker nydelig som den er, men det er godt med is eller vispet fløte til.

Deilig amerikansk kake med bjørnebær. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.7 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN