Appelsin- og gulrotsuppe
Appelsin- og gulrotsuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Appelsin- og gulrotsuppe

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Appelsin- og gulrotsuppe

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

En smakfull gulrotsuppe er lettvint og billig hverdagsmat. Den blir ekstra pikant med litt appelsinjuice. Server gjerne brød til. Litt stekt kylling, laks eller bacon er også godt til.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Til servering

2ss
Lettrømme(evt. Creme Fraiche)
1stk
Appelsinskall (cest)(revet skall fra enten appelsin eller sitron)
1klype(r)
1stk
Løk(finhakket)
500g
Gulrot(i biter)
2fedd
Hvitløk(hakket)
10g
Ingefær(revet, fersk)
1l
Kyllingkraft (hønsebuljong)(vann + to terninger)
2dl
Appelsinjuice(nypresset)
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Stek løk, gulrøtter, hvitløk og ingefær i smør til det blir mykt og blankt. Hell i hønsebuljong og kok til grønnsakene blir møre.

    Kjør suppen glatt med en stavmikser. Tilsett appelsinjuice.

    Smak suppen til med salt og pepper og server den rykende varm med rømme og et dryss revet appelsin– eller sitronskall. Pynt med en urt hvis du har.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN