nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Appelsin- og gulrotsuppe
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Appelsin- og gulrotsuppe
En smakfull gulrotsuppe er lettvint og billig hverdagsmat. Den blir ekstra pikant med litt appelsinjuice. Server gjerne brød til. Litt stekt kylling, laks eller bacon er også godt til.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Løk(finhakket)
500g
Gulrot(i biter)
2fedd
Hvitløk(hakket)
10g
Ingefær(revet, fersk)
2ss
1l
Kyllingkraft (hønsebuljong)(vann + to terninger)
2dl
Appelsinjuice(nypresset)
1ts
0.5ts
Til servering
2ss
Lettrømme(evt. Creme Fraiche)
1stk
Appelsinskall (cest)(revet skall fra enten appelsin eller sitron)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Stek løk, gulrøtter, hvitløk og ingefær i smør til det blir mykt og blankt. Hell i hønsebuljong og kok til grønnsakene blir møre.
Kjør suppen glatt med en stavmikser. Tilsett appelsinjuice.
Smak suppen til med salt og pepper og server den rykende varm med rømme og et dryss revet appelsin– eller sitronskall. Pynt med en urt hvis du har.