nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
55min
Auberginepai med mozzarella
nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
55min
Auberginepai med mozzarella
En deilig pai med aubergine, tomater og to typer oster.
Til denne oppskriften trenger du en porsjon paideig. Her finner du oppskrift på paideig.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Paideig(Se link i ingress)
2stk
Aubergine(to små eller én stor. )
0.5ts
1boks(er)
2ss
0.5stk
Sitron(revet skall)
2fedd
2kule(r)
Mozzarella(2 stk kuler à 125 g. )
75g
1ss
Olivenolje(til steking)
Pynt
1stk
Timian(frisk og fersk)
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175°. Kjevle ut paideigen. Kle en form, 15 ganger 30 cm, eller en rund form, ca. 25 cm i
diameter, med deigen.
Sett deigen i fryseren.
Del aubergine i skiver, 8–10 mm tykke. Legg skivene på benken og strø på 1–2 ts salt.
Kok sammen tomater og tomatpuré i en kjele til væsken er kokt bort, ca. 10–15 minutter. Bland i sitronskall og presset hvitløk.
Riv mozzarella på den grove siden på rivjernet og riv parmesan på den fine siden.
Tørk aubergineskivene og stek dem gyllenbrune i olje på begge sider.
Ta paiformen ut av fryseren og legg aubergineskiver og tomatsaus lagvis med ost i formen. Avslutt med ost.
Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Server paien med salat og timian.