Auberginepai med mozzarella
Auberginepai med mozzarella Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
55min

Auberginepai med mozzarella

nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
55min

Auberginepai med mozzarella

En deilig pai med aubergine, tomater og to typer oster. Dette er en supergod vegetarisk pai! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

En deilig pai med aubergine, tomater og to typer oster. Til denne oppskriften trenger du en porsjon paideig. Her finner du oppskrift på paideig. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Paideig(Se link i ingress)
2stk
Aubergine(to små eller én stor. )
0.5ts
0.5stk
Sitron(revet skall)
2kule(r)
Mozzarella(2 stk kuler à 125 g. )
1ss
Olivenolje(til steking)

Pynt

1stk
Timian(frisk og fersk)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°. Kjevle ut paideigen. Kle en form, 15 ganger 30 cm, eller en rund form, ca. 25 cm i
    diameter, med deigen.

    Sett deigen i fryseren.

    Del aubergine i skiver, 8–10 mm tykke. Legg skivene på benken og strø på 1–2 ts salt.

    Kok sammen tomater og tomatpuré i en kjele til væsken er kokt bort, ca. 10–15 minutter. Bland i sitronskall og presset hvitløk.

    Riv mozzarella på den grove siden på rivjernet og riv parmesan på den fine siden.

    Tørk aubergineskivene og stek dem gyllenbrune i olje på begge sider.

    Ta paiformen ut av fryseren og legg aubergineskiver og tomatsaus lagvis med ost i formen. Avslutt med ost.

    Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Server paien med salat og timian.

En deilig pai med aubergine, tomater og to typer oster. Dette er en supergod vegetarisk pai! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN