Bestemor Skasliens «Revrisk»
Bestemor Skasliens «Revrisk» Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Bestemor Skasliens «Revrisk»

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Bestemor Skasliens «Revrisk»

Stekt potetkake med bacon. Kan serveres som tilbehør til middag eller en egen rett. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Denne oppskriften kommer fra bestemor Skasliens kokebok. Revrisk er en stekt potetkake, som serveres som en selvstendig rett med tyttebærsyltetøy til.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Potet(rå, revet. Press ut litt potetvann)
2ss
1ss
Smør(eller ribbefett)
1pakke(r)
Bacon(eller flesk som tilbehør)

SLIK GJØR DU

  1. 1. Råriv potetene og press ut litt av vannet. Bland til en deig med mel og salt og press deigen ut i 1 cm tykkelse i en langpanne som er godt smurt.

    2. Strø over bacon– eller flesketerninger, jo mer, desto bedre!

    3. Stek revrisken midt i ovn ved 180º i ca. 30 minutter. Pass på at det til enhver tid er fett i langpannen. Lag små hull i risken for å få sprø skorpe.

    4. Server retten nylaget og varm.

Stekt potetkake med bacon. Kan serveres som tilbehør til middag eller en egen rett. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN