nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t
Bondebrød med rosiner
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t
Bondebrød med rosiner
Dette blir et stort, saftig og godt matbrød. Du kan også bake ut deigen til to mindre brød. Da må du korte ned steketiden til 20–25 min.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett melken og la den bli fingervarm til 37º. Hell deigvæsken over gjæren og rør den ut. Tilsett havregryn eller boghveteflak og fiberhusk. Rør om og la blandingen svelle i 10 min.
Tilsett koriander, salt, kesam og halvparten av melblandingen. Arbeid godt i en maskin. Tilsett resten av melet i omganger, men gjem litt til utbaking og fortsett å elte deigen til den blir glatt og smidig. Fordel deigen i godt smurt bakeform,
ca. 1 ½ liter. La deigen heve over-dekket av håndkle.
Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200º i ca. 30 min. Avkjøl på rist.
Skjær brødet opp i skiver og frys ned. Da er det lett å ta opp de skivene du skal ha og brødet holder seg bedre.