Bondebrød med rosiner Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Bondebrød med rosiner

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Bondebrød med rosiner

Saftig og smakfullt brød med rosiner. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Dette blir et stort, saftig og godt matbrød. Du kan også bake ut deigen til to mindre brød. Da må du korte ned steketiden til 20–25 min.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
Melk(eller vann)
1dl
Havregryn(Glutenfritt havregryn eller boghveteflak)
1ts
1stk
Egg(til pensling)
1dl
Solsikkekjerner(Solsikkefrø til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett melken og la den bli fingervarm til 37º. Hell deigvæsken over gjæren og rør den ut. Tilsett havregryn eller boghveteflak og fiberhusk. Rør om og la blandingen svelle i 10 min.

    Tilsett koriander, salt, kesam og halvparten av melblandingen. Arbeid godt i en maskin. Tilsett resten av melet i omganger, men gjem litt til utbaking og fortsett å elte deigen til den blir glatt og smidig. Fordel deigen i godt smurt bakeform,
    ca. 1 ½ liter. La deigen heve over-dekket av håndkle.

    Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200º i ca. 30 min. Avkjøl på rist.

    Skjær brødet opp i skiver og frys ned. Da er det lett å ta opp de skivene du skal ha og brødet holder seg bedre.

Saftig og smakfullt brød med rosiner. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN