nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
55min
Brownie med ostekrem
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
55min
Brownie med ostekrem
Du kan godt servere uten glasur, men den blir selvfølgelig bare bedre med en sjokoladeglasur. Kaken skjærer du i små firkanter ved servering.
Oppskriften er til en liten langpanne.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret i en kjele. Skru av varmen og tilsett sjokolade i biter. Rør til sjokoladen er smeltet.
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland inn sjokolade- og smørblandingen. Rør inn mel og vaniljesukker.
Ha røren i bakepapirkledd form, cirka 20-22 cm. Visp kremost, sukker og egg til jevn krem. Legg den i klatter oppå sjokoladerøren. Dra en kniv et par ganger på kryss og tvers gjennom røren slik at kaken blir «marmorert».
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 170° i cirka 35-40 minutter og avkjøl den i formen.
Smelt sjokolade, smør og kaffe forsiktig i en kjele på svak varme og fordel glasuren over kaken.