Brownies med toffeesaus. Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
50min

Brownies med toffeesaus.

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
50min

Brownies med toffeesaus.

Lag brownies kvelden før, så har du en ting mindre å tenke på før gjestene kommer! Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.5 (4 stemmer)
Dette er fantastisk smaksrik og fristende kake som Brimi har lært av sin gode kollega Lars Lian. Aller best blir den hvis den får stå kjølig over natta før servering.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Ha oljen i en kjele sammen med smør og varm opp til smøret har smeltet.

  2. Hakk sjokoladen i biter og bland den inn i smøret. Rør til sjokoladen har smeltet, og trekk fra kjelen av varmen.

  3. Bland egg, sukker og salt. Pisk til massen er lys og luftig, og vend så inn smør -og sjokoladeblandingen.

  4. Sikt hvetemel og kakao og vend dette forsiktig inn med en slikkepott. Vend til slutt inn valnøttene.

  5. Dekk bunnen av en liten langpanne, 40 x 30 cm, med bakepapir. Hell i deigen og stek kaka i forvarmet ovn på 180 grader i 17-18 minutter. Stek til overflaten begynner å sprekke. Avkjøl kaka over natta.

  6. Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele til lys karamell. Tilsett fløten, litt av gangen, under omrøring. Rør til karamellen er godt blandet med fløten.

  7. Trekk kjelen fra varmen, og tilsett smøret. Avkjøl litt før du fordeler sausen på kaka. Sett den så til avkjøling i kjøleskap til toppingen er kald.

Lag brownies kvelden før, så har du en ting mindre å tenke på før gjestene kommer! Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.5 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN