Confitert laks
Confitert laks Oppskrift
nivå
Lett
totalt
45min

Confitert laks

nivå
Lett
totalt
45min

Confitert laks

CONFITERT LAKS: Først må fisken saltes og sukres.

Foto: Paul Paiewonsky/Kulinarisk Akademi

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2 (17 stemmer)
Dette er den mest skånsomme måten å tilberede laks på. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Dryss salt og sukker på begge sider av filetene, dekk med plastfolie og la dem ligge i romtemperatur i 20 minutter. Skyll fisken i kaldt vann og tørk den godt på papir. Del den i fire like posjoner. 

  2. Varm opp oljen med sitronskallet, dill og pepper til 50 grader. Legg laksestykkene i en ildfast form og hell oljen over. Oljen skal dekke hele fisken. Sett i ovn på 50 grader til laksen har kjernetemperatur på 40 grader (stikk inn et termometer). 

  3. Servering:

  4. Plukk laksen i fine biter. Legg på tallerken, for eksempel sammen med smørdampede grønnsaker. 

CONFITERT LAKS: Først må fisken saltes og sukres.

Foto: Paul Paiewonsky/Kulinarisk Akademi

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2 (17 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN