Crème brûlée
Crème brûlée Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
12t 50min

Crème brûlée

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
12t 50min

Crème brûlée

Crème brûlée er en populær dessert av kremfløte, melk, sukker, egg og vaniljestang. Pynt med vispet krem og bringebær. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Dette er en populær dessert, som er blitt førstevalget for mange.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

2dl
Kremfløte(vispet krem)

SLIK GJØR DU

  1. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene av den. Ha ­frøene og stangen i en kjele sammen med melk og fløte. Kok opp sammen med sukker og revet limeskall.

  2. Visp sammen eggene i en bolle. Spe den kokende fløtemelken i eggene, litt av gangen. Rør godt. Ta ut vaniljestangen. Hell blandingen i porsjonsformer og «stek» dem i vannbad 150° i cirka 40 minutter.

  3. La dem gjerne stå kjølig natten over slik at de får «satt» seg.

  4. Rett før servering drysses råsukkeret over brûléen. Sett formene i ovnen ved 275° til sukkeret er karamellisert, eller bruk brûlée- eller skibrenner.

  5. Ta formene ut og server med litt vispet krem og bær til.

Crème brûlée er en populær dessert av kremfløte, melk, sukker, egg og vaniljestang. Pynt med vispet krem og bringebær. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN