Dronning Maud ­fromasj
Dronning Maud ­fromasj Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
3t

Dronning Maud ­fromasj

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
3t

Dronning Maud ­fromasj

Fantastisk god dessert som lages på kort tid. Dette er en kongelig fromasj som tar seg godt ut i selskapet! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.8 (19 stemmer)
Denne fornemme desserten kalles også Haugesund-dessert. Den ble komponert til kroningen av dronning Maud og kong Håkon da de var på signingsferd og besøkte Haugesund.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5skiver
Gelatin(plater)
0.5dl
Vann(kokende)
0.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann ca. 7 minutter. Finriv sjokoladen. Pisk fløten til krem. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.

    Bland eggedosis og krem. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt i kokende vann. Tilsett portvin og bland gelatinen i fromasjkremen.

    Legg fromasj og sjokolade lagvis i porsjonsskåler eller i en dessertbolle. Strø revet sjokolade på toppen. La fromasjen stivne i kjøleskapet, gjerne i ca. 3 timer

Fantastisk god dessert som lages på kort tid. Dette er en kongelig fromasj som tar seg godt ut i selskapet! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.8 (19 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN