Eple- og løkbrød
Eple- og løkbrød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 40min

Eple- og løkbrød

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 40min

Eple- og løkbrød

En kreativ variant på grovbrødet med sjalottløk og epler som gir ekstra god smak. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
En ferdig blandet brødpose er utgangspunktet for dette brødet med eple og løk. Brødene kan fryses. Brødene smaker godt til salat, suppe eller gryte. Oppskriften gir to brød.     

DETTE TRENGER DU

PERSONER
7dl
3ss
Sjalottløk(finhakket)
2stk
Eple(i biter. )
0.5dl
Hvetemel(til utbaking)

SLIK GJØR DU

  1. Hakk løken og stek den i litt smør til den er myk og blank.
    Riv eplene grovt.

    Bak brødet etter anvisning på pakken og tilsett løk og epler når du blander deigen. Det er mulig du må bruke litt mer mel.

    Sett deigen til heving, ca. 30 minutter på et lunt sted under plast.

    Ta deigen opp på bakebordet og del den to. Form til to runde brød som legges på bakepapir på stekeplate. Etterhev brødene ca. 30 minutter.

    Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200º i ca. 30 minutter. Bank under brødene. Hører du en hul lyd er de gjennomstekt. Avkjøl på rist.

En kreativ variant på grovbrødet med sjalottløk og epler som gir ekstra god smak. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN