nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 40min
Eple- og løkbrød
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 40min
Eple- og løkbrød
En ferdig blandet brødpose er utgangspunktet for dette brødet med eple og løk. Brødene kan fryses. Brødene smaker godt til salat, suppe eller gryte. Oppskriften gir to brød.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Hakk løken og stek den i litt smør til den er myk og blank.
Riv eplene grovt.
Bak brødet etter anvisning på pakken og tilsett løk og epler når du blander deigen. Det er mulig du må bruke litt mer mel.
Sett deigen til heving, ca. 30 minutter på et lunt sted under plast.
Ta deigen opp på bakebordet og del den to. Form til to runde brød som legges på bakepapir på stekeplate. Etterhev brødene ca. 30 minutter.
Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200º i ca. 30 minutter. Bank under brødene. Hører du en hul lyd er de gjennomstekt. Avkjøl på rist.