Eplekake med pinjekjerner
Eplekake med pinjekjerner Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Eplekake med pinjekjerner

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Eplekake med pinjekjerner

Spennende eplekake med pinjekjerner, sesamfrø, marsipan og aprikosmarmelade Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Denne kaken er rik på smak, med både sesamfrø og pinjer.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
150g
Marsipan(marsipanmasse)
4stk
4stk
1.5dl
Aprikossyltetøy(marmelade)
1ss

Til formen

1ts
Smør(smeltet)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Smør og strø en form, 24 cm i diameter, med sesamfrø.

  2. Smelt smøret og avkjøl. Riv marsipanmassen grovt.

  3. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.

  4. Rør det smeltede smøret i eggedosisen. Tilsett melblandingen. Hell den i formen.

  5. Ta ut kjernehuset av eplene, og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen. Smelt aprikosmarmeladen med vannet i en kjele. Pensle eplebåtene, strø over pinjekjerner og stek kaken i nedre del av ovnen ved 175° i 50–60 minutter.

  6. Server med vaniljesaus eller pisket krem. Is er også godt til.

Spennende eplekake med pinjekjerner, sesamfrø, marsipan og aprikosmarmelade Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN