Eplemuffins
Eplemuffins Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Eplemuffins

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Eplemuffins

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1.8 (5 stemmer)
Muffinsene blir ekstra saftig med epler i deigen. Server dem med ostekrem eller melisglasur. Oppskriften gir ca 15 små muffins  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Kremost glasur

130g
Kremost(naturell)
0.5dl
2stk
100g
1dl
1stk
Sitron(skallet)

Fyll

2stk

SLIK GJØR DU

  1. Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland i melken. Bland hvetemel med bakepulver og revet sitronskall og ha det i eggedosisen vekselvis med smør- og melkeblandingen.

  2. Hell deigen i muffinsformer, ca ¾ fulle.

  3. Skrell eplene og stikk ut kjernehusene. Del eplene i små terninger og bland med sukker og kanel. Fordel epleblandingen i muffinsene og sett dem på stekeplate.

  4. Stek muffinsene midt i ovnen ved 225° i ca. 15 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.

  5. Rør sammen kremostglasuren og smør den på muffinsene. Pynt med noen eplebiter på toppen.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1.8 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN