Eplepai med mandelsmak
Eplepai med mandelsmak Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
55min
totalt
1t 30min

Eplepai med mandelsmak

nivå
Middels
aktiv
55min
totalt
1t 30min

Eplepai med mandelsmak

Deilig pai med epler og mandler. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

4.5 (1 stemmer)
Mandelessensen gir denne eplepaien en ekstra smak. Deilig pai å servere lunken.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

2ss
Vann(kaldt)
8stk
Havrekjeks(Havremakroner, knuste)
3stk

Tilbehør

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre smøret i melet og tilsett sukkeret. Samle deigen med eggeplomme og evnt. litt, kaldt vann. Pakk deigen i plast og la den hvile kjølig i ca. 30 minutter.

    Fordel deigen i en smurt paiform ved å kjevle den ut eller trykke deigen ut i formen.

    Pisk eggehvitene stive og pisk i sukkeret til du får en seig marengs. Knus kakene og bland med mandelessens. Fordel massen i paideigen.

    Skjær eplene i båter og vend dem i sitronsaft og sukker. Fordel dem pent i formen.

    Stek paien ved 175º i ca. 55 minutter midt i ovnen. Server paien lunken med pisket krem eller is.

Deilig pai med epler og mandler. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

4.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN