Fiskegrateng servert med eple- og gulrotråkost
Fiskegrateng servert med eple- og gulrotråkost Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min

Fiskegrateng servert med eple- og gulrotråkost

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min

Fiskegrateng servert med eple- og gulrotråkost

Oppskrift på fiskegrateng Foto: Godfisk

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (39 stemmer)
Dette er Wenche Andersens oppskrift på fiskegrateng. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4dl
Fisk(, kokt uten skinn og ben)
3dl
1ts
3stk

SLIK GJØR DU

  1. Varm ovnen til 180oC.

  2. Damp fisk i en kasserolle i litt lettsaltet vann i 3-4 minutter.

  3. Fiskekraften kan erstatte litt av melken i sausen.

  4. Hvis du har lite fisk, kok makaroni etter anvisning på pakken.
    Hell av kokevannet.

  5. Smelt smør, tilsett finhakket sjalottløk og la den surre seg blank.
    Rør inn hvetemel og spe med melk.
    Kok opp sausen under omrøring.
    Smak til med salt, pepper og finrevet muskatnøtt.

  6. Avkjøl sausen litt og vend inn tre eggeplommer, fisk og eventuelt makaroni.
    Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i gratengsausen.

  7. Fyll gratengen i en smurt ildfast form.
    Dryss over strøkavring.

  8. Stek gratengen på nederste rille i stekeovnen ved 180 oC, i 30-40 minutter.
    Fiskegratengen skal være stivnet helt igjennom.

  9. Server med kokte poteter, råkost av revne gulrøtter.

  10. Ringle over en dressing av presset sitronsaft, litt honning eller noen sukkerkorn.

Oppskrift på fiskegrateng Foto: Godfisk

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (39 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN