Forfriskende cæsarsalat
Forfriskende cæsarsalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Forfriskende cæsarsalat

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Forfriskende cæsarsalat

Forfriskende cæsarsalat Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

Cæsarsalaten er en verdensberømt klassiker, som sies å være oppkalt etter den ­italienske kokken Caesar Cardini, ikke Julius Cæsar, som det er nærliggende å tro. Opprinnelig består cæsarsalat av salat, dressing, parmesan og krutonger. Her har vi tatt med kylling og herlig sprøtt bacon som ekstra smakssettere.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Dressing

1stk
Hvitløk(finhakket båt)
3stk
Ansjos(fileter, finhakket)
0.5stk
Sitron(saft)
0.25ts

SLIK GJØR DU

  1. Lag dressingen først. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Visp oljen inn i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn en håndfull revet parmesan, og smak til med salt og kajennepepper.


  2. Skjær bagetten i terninger. Stek dem gylne og sprø i litt smør. Tilsett presset hvitløk.


  3. Stek kyllingfiletene ca. 5 minutter på hver side til de er gjennomstekt. Strø på salt og pepper og avkjøl. Del filetene i tynne strimler eller biter.


  4. Snitt salaten, men la noen blader være hele.


  5. Legg salat i porsjons­skåler, og legg på brød­krutonger og tynne skiver parmesanost. Hell på ­dressingen. Avslutt med litt kvernet svart pepper.

Forfriskende cæsarsalat Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN