nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min
Forfriskende cæsarsalat
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min
Forfriskende cæsarsalat
Cæsarsalaten er en verdensberømt klassiker, som sies å være oppkalt etter den italienske kokken Caesar Cardini, ikke Julius Cæsar, som det er nærliggende å tro. Opprinnelig består cæsarsalat av salat, dressing, parmesan og krutonger. Her har vi tatt med kylling og herlig sprøtt bacon som ekstra smakssettere.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Lag dressingen først. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Visp oljen inn i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn en håndfull revet parmesan, og smak til med salt og kajennepepper.
Skjær bagetten i terninger. Stek dem gylne og sprø i litt smør. Tilsett presset hvitløk.
Stek kyllingfiletene ca. 5 minutter på hver side til de er gjennomstekt. Strø på salt og pepper og avkjøl. Del filetene i tynne strimler eller biter.
Snitt salaten, men la noen blader være hele.
Legg salat i porsjonsskåler, og legg på brødkrutonger og tynne skiver parmesanost. Hell på dressingen. Avslutt med litt kvernet svart pepper.