Fransk sjokoladekake med jordbær
Fransk sjokoladekake med jordbær Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
24t

Fransk sjokoladekake med jordbær

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
24t

Fransk sjokoladekake med jordbær

Fransk sjokoladekake med krem og jordbær. En mektig og fantastisk god kake som rekker til mange. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

En mektig og fantastisk god kake som rekker til mange. Med krem og bær er dette en skikkelig festkake. Kaken skal ligge kaldt i et døgn før servering!  Oppskriften er til cirka tolv kakebiter. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Hakk sjokoladen. Skjær smøret i små biter. Smelt dette sammen over vannbad.

  2. Sikt mel, kakao, bakepulver og salt i en bolle, bland godt.

  3. Pisk egg og sukker luftig. Vend sjokoladeblandingen i eggedosisen. Rør i melblandingen i sjokoladedeigen. Tilsett crème fraîche, rør til en glatt røre.

  4. Hell røren i smurt form 24–26cm i diameter. Stek midt i ovnen ved 175º i cirka 25 min. La kaken avkjøles helt. Løsne fra formen. Dekk med aluminiumsfolie og la ligge kaldt i 1 døgn.

  5. Sikt over melis og pynt med litt krem og jordbær. Resten av kremen og jordbærene kan serveres ved siden av.

Fransk sjokoladekake med krem og jordbær. En mektig og fantastisk god kake som rekker til mange. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN