Gratinerte pannekaker med rekestuing
Gratinerte pannekaker med rekestuing Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Gratinerte pannekaker med rekestuing

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Gratinerte pannekaker med rekestuing

Pannekaker med reker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

En klassiker som alltid er populær.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pannekaker

1ts
6dl
3stk
1stk
Smør(til steking)
1stk
Hvitost (Gulost)(Til gratinering. Tilpass mengde etter eget ønske)

Rekestuing

400g
Reker(rensede)
1ss
Sennep(Fransk sennep)
1.5stk
Fiskekraft(vann + buljongterning)
1ss
Kruspersille(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Start med stuingen. Smelt smør, rør inn sennep og mel, og spe med fiskekraft og fløte til en glatt stuing. La den småkoke uten lokk i cirka 5 minutter. Smak til med salt og ­pepper, og rør inn reker og persille.

    Visp ingrediensene til panne­kakene sammen til en glatt røre. La den gjerne svelle i 15–20 minutter. Stek cirka 8 tynne pannekaker.

    Legg en skje rekestuing på hver pannekake, rull dem sammen, og legg dem med skjøten ned i en ­ildfast form.

    Dryss ost over, og gratiner pannekakene høyt i ovnen ved 225º i cirka 15 minutter til osten begynner å smelte og får farge.

Pannekaker med reker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN