Gravet laks
Gravet laks Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Gravet laks

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Gravet laks

God gravet laks - passer godt i julen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2 (1 stemmer)
Ferdig gravet fisk kan dypfryses, selv om den ferske fisken var fryst før graving.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Laks(fileter)
2ss
1klype(r)
Dill(frisk dill)

SLIK GJØR DU

  1. Bland salt, sukker, korianderfrø og pepper. Dryss et lag i bunnen av et fat med kanter. Legg på rikelig med grovhakket frisk dill. Legg
    i fiskefilet og dryss på krydder­blandingen og dill.
    Legg på den andre fileten og dryss på krydderblanding og dill. Dekk fatet med folie og legg på et lite press. La fisken stå i ca. 3–4 døgn. Snu den daglig.
    Skjær fisken i tynne skiver ved servering.

God gravet laks - passer godt i julen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN