Hjemmelaget tomatsaus
Hjemmelaget tomatsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
15min

Hjemmelaget tomatsaus

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
15min

Hjemmelaget tomatsaus

HJEMMELAGET: Tomatsaus er enkelt, billig og supergodt! Lag dobbel porsjon, minst, og frys ned, så har du klart neste gang du skal lage pasta eller pizza.

Foto: JaroPienza / Shutterstock / NTB scanpix

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

2.1 (25 stemmer)
Klassisk tomatsaus du enkelt lager selv, og den blir best med de litt for modne tomatene.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Tomat(store, godt modne)
1stk
Chili(0,5 cm)
1stk
Kruspersille(Bruk tre-fire stilker)
0.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Hakk tomatene. Du kan skålde dem og fjerne skallet først, men det er ikke nødvendig. Du kan også rive tomatene, for en enda finere saus, eller passata, men til klassisk tomatsaus foretrekker vi å hakke dem i biter.

  2. Finhakk chili, hvitløk og chili, og surr det i oljen, på middels til sterk varme, i en liten gryte.

    Du skal ha langt mindre chili enn du kanskje tror, det er ikke for å gjøre retten sterk, den skal ikke gi fra seg mye smak, bare en undertone som hever sausen fra kjedelig til spennende.


  3. Når hvitløken begynner å bli gyllen på farge, har du over hvitvinen og skrur opp varmen.

  4. La vinen koke opp og koke i et par minutter, så du får ut alkoholsmaken. Ha i tomatene, og la det koke i fem til ti minutter, til du har en jevn saus.

HJEMMELAGET: Tomatsaus er enkelt, billig og supergodt! Lag dobbel porsjon, minst, og frys ned, så har du klart neste gang du skal lage pasta eller pizza.

Foto: JaroPienza / Shutterstock / NTB scanpix

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

2.1 (25 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN