Honningkylling
Honningkylling Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
45min

Honningkylling

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
45min

Honningkylling

Salat med kylling, honningstekt gulrot, småsalat, appelsin og hjemmelaget dressing. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

En spennende salat med honnigstekt kylling og frisk appelsinsmak.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5dl
Honning(flytende)
300g
Gulrot(mini)
2kvist
1pakke(r)
Salat(småsalat)
2stk
Appelsin(i båter)
50g

SLIK GJØR DU

  1. Varm ovnen til 180°. Bank ut filetene til de er cirka 1 ½ cm tykke. Hakk 2 hvitløkbåter, og legg dem i en skål med 3 ss balsamicoeddik og honning og 1 ss olje. Legg i kyllingen og pass på at den er dekket. Sett dette kjølig i 30 minutter.

  2. Finhakk resten av hvitløken, og legg dem i en ildfast form med gulrøtter og timian og 1 ss olje. Rør om, og stek i ovnen i cirka 30 minutter. Drypp over honning etter 20 minutter.

  3. Stek kyllingbrystene på middels varme i cirka 5 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt.

  4. Ta dem opp og sett til siden. Pisk sammen resten av oljen og balsamicoeddiken med sennep til en dressing. Legg salatbladene på et serveringsfat. Legg på kyllingskiver, gulrøtter, appelsiner og nøtter. Drypp over dressingen, og pynt med urter.

Salat med kylling, honningstekt gulrot, småsalat, appelsin og hjemmelaget dressing. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN