Høstkake
Høstkake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
55min

Høstkake

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
55min

Høstkake

Høstkake med mandelbunn, hjemmelaget vaniljekrem og smakfull sjokoladeglasur. Pynt kaken med friske bær og server med pisket krem. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

4 (3 stemmer)
Mandelbunn, vaniljekrem, sjokoladeglasur og deilige bær; kan det bli bedre?

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

300g
Jordbær(og blåbær, bringebær, rips - valgfrie bær)

Sjokoladeglasur

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175˚. Bland mandelmel med sukker, potetmel og bakepulver. Pisk eggehvitene stive og vend dem i mandelmiksen. Fordel deigen ut på bakepapir i en langpanne, 25 x 40 cm.

  2. Stek kakebunnen på nederste rille i ovnen i 30–35 minutter. Avkjøl bunnen.

  3. Lag vaniljekremen. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg vaniljestang og –frø i en tykkbunnet kjele sammen med eggeplommer, sukker, potetmel og melk. Varm opp under pisking til det akkurat begynner å tykne. Ta kjelen av varmen og ta ut vaniljestangen. Avkjøl kremen. Pisk kremfløten til krem og bland med vaniljekremen. Fordel kremen på kakebunnen.

  4. Lag sjokoladeglasuren. Hakk sjokoladen. La fløten koke opp sammen med smøret. Ta det av varmen og rør i sjokoladen. La det avkjøles og tykne litt. Ringle sjokoladeglasuren over vaniljekremen.

  5. Pynt med bær og server gjerne med pisket krem.

Høstkake med mandelbunn, hjemmelaget vaniljekrem og smakfull sjokoladeglasur. Pynt kaken med friske bær og server med pisket krem. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

4 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN