Hvetekake med jordbær
Hvetekake med jordbær
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til den blir lunken. Hell over gjæren og rør godt.
Tilsett det myke smøret og deretter sirup, salt, vaniljesukker, kardemomme og ca. halve egget. Gjem resten av egget til pensling.
Tilsett melet og arbeid deigen til den blir smidig og blank men litt løs.
Ha deigen ut i en liten bakepapirkledd langpanne, ca. 20 ganger 25 cm. Fukt hendene med vann og klem ut til en klatt kake.
Sett til heving i ca. 45 minutter.
Rør sammen smør og sukker til fyllet. Rens jordbærene og skjær dem i to.
Pensle den ferdig hevede deigen forsiktig med egg og trykk lett ned små hull som smørfyllet skal legges i. Fordel jordbærene i hullene.
Strø litt perlesukker over og stek kaken på nederst rille i ovnen i ca. 20 minutter ved 200°.
Avkjøl på rist og del i ruter ved servering.
Kaken kan fryses, men er aller best når den er nystekt.