Hvetekake med jordbær
Hvetekake med jordbær Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 20min

Hvetekake med jordbær

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 20min

Hvetekake med jordbær

En stor, fersk hvetekake rett fra langpannen er suksess. Denne hvetekaken er fylt med smør, sukker og ferske jordbær. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

En stor, fersk hvetekake rett fra langpannen er suksess. Bruk gjerne andre bær eller tørkede frukter som aprikoser, rosiner eller svisker.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
25g
Gjær(for søte deiger)
2.5dl
75g
Smør(mykt)
0.75dl
1ts
1stk
7dl
Hvetemel(cirka)

Fyll

3dl
Jordbær(ferske)
1stk
Egg(til pensling)
2klype(r)
Perlesukker(til dryss)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til den blir lunken. Hell over gjæren og rør godt.

  2. Tilsett det myke smøret og deretter sirup, salt, vaniljesukker, kardemomme og ca. halve egget. Gjem resten av egget til pensling.

  3. Tilsett melet og arbeid deigen til den blir smidig og blank men litt løs.

  4. Ha deigen ut i en liten bake­papirkledd langpanne, ca. 20 ­ganger 25 cm. Fukt hendene med vann og klem ut til en klatt kake.

  5. Sett til heving i ca. 45 minutter.

  6. Rør sammen smør og sukker til fyllet. Rens jordbærene og skjær dem i to.

  7. Pensle den ferdig hevede deigen forsiktig med egg og trykk lett ned små hull som smørfyllet skal legges i. Fordel jordbærene i hullene.

  8. Strø litt perlesukker over og stek kaken på nederst rille i ovnen i ca. 20 minutter ved 200°.

  9. Avkjøl på rist og del i ruter ved servering.

  10. Kaken kan fryses, men er aller best når den er nystekt.

En stor, fersk hvetekake rett fra langpannen er suksess. Denne hvetekaken er fylt med smør, sukker og ferske jordbær. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN