Hvitløksbrød
Hvitløksbrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Hvitløksbrød

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Hvitløksbrød

GUILTY PLEASURE: Så enkelt, så godt - og perfekt tilbehør til grillmat, salat, eller for seg selv, når du vil kose deg.

Foto: Brent Hofacker / Shutterstock / NTB scanpix

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

3 (61 stemmer)
Jo, hvitløksbrød er kanskje litt retro, og det er så langt fra gourmetmat vi kommer, men hva gjør vel det så lenge det er smaker helt himmelsk? Dette hvitløksbrødet serverer vi som tilbehør til grillmat, en god salat, en suppe - og når vi bare er fysen på noe skikkelig god kosemat. Brødet kan godt være gammelt, så det er en perfekt måte å bruke opp gammelt brød på, og små osteskalker, om du har det liggende.Denne oppskriften er til åtte, men blir garantert spist opp av tre-fire. Og blir det ikke det, kan du pakke det inn i aluminiumsfolie, og varme det opp igjen i morgen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Brød(Gjerne litt gammelt)
4ss
Smør(Romtemperert)
3fedd
Hvitløk(Pluss-minus, etter smak.)
200g
Hvitost (Gulost)(Gjerne en blanding, bruk rester!)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret på lav til medium varme.

  2. Finhakk hvitløk og persille, og ha dette i smøret sammen med olivenoljen. Rør godt rundt før du tar det av varmen.

    Ha i litt nykvernet pepper, og eventuelt litt salt. Er osten du har valgt veldig salt, kan du fint droppe saltet.

  3. Sett brødet i en form, eller på en bakeplate. Vi anbefaler å ha bakepapir under, eventuelt pakke inn nederste del i aluminiumsfolie, for dette blir fort sølete!

    Bruk en pensel eller skje for å få hvitløksblandingen godt inn i alle brødets kriker og kroker.

    Fordel den revne osten også i sprekkene, og spar gjerne ørlite til tpppen.

  4. Sett stekeovnen på 175 grader (vanlig) eller 150 grader (varmluft).

  5. Stek i ovn i 15-20 minutter, til brødet er fint, gyllent og osten på toppen er sprø.

  6. Først gjør du klar brødet, og skjærer grove skiver, på kryss og tvers. Gjerne på skrått, som på bildet.

    Brødet skal ikke skjæres helt igjennom, la det være igjen et par centimeter nederst.


  7. Synes du dette er vanskelig, kan du jukse litt ved å legge en tresleiv på begge sider av brødet, så det stopper kniven om du blir litt for ivrig.

  8. De aller fleste typer halvfaste oster egner seg godt, men vi vil ikke anbefale å bruke lettost, for vi liker ikke konsistensen den får når den blir varmet opp.

GUILTY PLEASURE: Så enkelt, så godt - og perfekt tilbehør til grillmat, salat, eller for seg selv, når du vil kose deg.

Foto: Brent Hofacker / Shutterstock / NTB scanpix

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

3 (61 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN