Jordbær– og bringebæriskake
Jordbær– og bringebæriskake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
2t

Jordbær– og bringebæriskake

nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
2t

Jordbær– og bringebæriskake

Skikkelig luksus iskake med jordbær og bringebær. Dette er en kake som definitivt vil imponere gjestene dine! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Kaken kan lages i god tid før festen og oppbevares i fryseren. Ha på kremen rundt kanten og sett på kjeksen kvelden i forveien. Sett kaken tilbake i fryseren. Pynt med bærene samme dagen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

2stk
Gelatin(plater)
2pakke(r)
Bringebær(frosne)
1stk
Sitron(skall og saft)

Mandelbunn

150g

SLIK GJØR DU

  1. Mal mandlene eller finhakk dem i en food processor. Visp eggehvitene stive, tilsett sitronsaft og visp videre mens melis tilsettes. Fold forsiktig inn mandlene.

  2. Dekk bunnen av en kakeform, 24 cm i diameter med bakepapir og hell i mandelrøren. Stek bunnen ved 150° på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter og avkjøl den i formen.

  3. Ta kanten av formen, vask den og sett den på plass igjen. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.

  4. Visp eggehvitene til hardt skum, og visp fløten for seg.

  5. Visp eggeplommene med melisen. Tilsett bringebærene, gjerne lett frosne, og visp med mikseren til de er lett moset. Tilsett sitron­skall og -saft.

  6. Klem vannet av gelatinen og løs den opp i litt kokende vann eller i mikrobølgeovn. Rør gelatin­oppløsningen i eggeplommeblandingen. Rør forsiktig inn eggehvitene og kremen.

  7. Hell blandingen i formen oppå mandelbunnen. Sett formen i fryseren natten over slik at den er gjennomfrossen.

  8. Visp fløten til garneringen. Ta kanten av formen. Smør kremen rundt kanten og resten oppå. Pynt oppå med jordbær som er delt i biter og bringebær. Sett kjeksen rundt kanten og knyt forsiktig rundt et bånd. Strø over roseblader.

  9. La kaken stå ved romtemperatur ca. 30 minutter før servering.

Skikkelig luksus iskake med jordbær og bringebær. Dette er en kake som definitivt vil imponere gjestene dine! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN