Jordbærfocaccia med mandler
Jordbærfocaccia med mandler
DETTE TRENGER DU
PERSONERMandelfyll
SLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken. Varm til fingervarmt. Rør gjæren ut i væsken. Tilsett sukker, salt og kardemomme. Rør i nesten alt melet, hold evt. igjen litt til utbaking. Arbeid deigen i 5–10 minutter. La deigen heve under plast på lunt sted i ca. 30 minutter.
Del deigen i to og bak ut to runde, store boller. Trykk dem litt ned og kjevle til de er ca. 3 cm tykke og 18 cm i diameter. Legg dem på en plate dekket med bakepapir og la dem heve under plast på lunt sted i ca. 30 minutter.
Lag fyllet. Riv marsipanmassen fint. Bland den med smør og litt vann med en mikser til blandingen blir glatt.
Lag fordypninger i brødet med jevne mellomro. Trykk mandelfyll i hullene og fordel jordbærsyltetøy over.
Pensle med sammenvispet egg, og strø over perlesukker og mandelflak. Stek focacciaene i nedre del av ovnen ved 200º i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.