Jordbærfocaccia med mandler Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
2t

Jordbærfocaccia med mandler

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
2t

Jordbærfocaccia med mandler

Focaccia med jordbær og mandler. Kjempegodt i piknikkurven! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Deilig sommerbrød med smak av jordbær og mandler. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pakke(r)
150g
5dl
0.5ts

Mandelfyll

150g
Marsipan(masse)
75g
Smør(romtemperert)
1.5ss
1stk
Egg(pisket, til pensling)
1ss
Perlesukker(til pynt)
1ss
Mandelflak(til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken. Varm til fingervarmt. Rør gjæren ut i væsken. Tilsett sukker, salt og kardemomme. Rør i nesten alt melet, hold evt. igjen litt til utbaking. Arbeid deigen i 5–10 minutter. La deigen heve under plast på lunt sted i ca. 30 minutter.

  2. Del deigen i to og bak ut to runde, store boller. Trykk dem litt ned og kjevle til de er ca. 3 cm tykke og 18 cm i diameter. Legg dem på en plate dekket med bakepapir og la dem heve under plast på lunt sted i ca. 30 minutter.

  3. Lag fyllet. Riv marsipanmassen fint. Bland den med smør og litt vann med en mikser til blandingen blir glatt.

  4. Lag fordypninger i brødet med jevne mellomro. Trykk mandelfyll i hullene og fordel jordbærsyltetøy over.

  5. Pensle med sammenvispet egg, og strø over perlesukker og mandelflak. Stek focacciaene i nedre del av ovnen ved 200º i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.

Focaccia med jordbær og mandler. Kjempegodt i piknikkurven! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN