Karamellruter med kokos
Karamellruter med kokos Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Karamellruter med kokos

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Karamellruter med kokos

Saftig kake med karamellkrem og kokos på toppen. Herlig smak av vanilje og karamell. Server som dessert eller til kaffekoppen. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Herlig smak av vanilje og karamell med kokos på toppen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret. Ta det av varmen. Pisk egg og sukker til eggedosis.

  2. Bland mel, bakepulver og vanilje. Rør det i røren sammen med melk og smør. Fordel deigen ut i en form, ca. 20 x 30 cm, med bakepapir.

  3. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

  4. Kok opp sukker, sirup og fløte i en tykkbunnet kjele. La det koke til det blir ca. 120°. Det skal dannes «ganger» i karamellen når du rører med en tregaffel.

  5. Ta karamellen av varmen, tilsett smøret og rør til en glatt, blank krem.

  6. Hell karamellkremen på kaken. Strø på kokos, og la det stivne. Skjær kaken i ruter ved servering.

Saftig kake med karamellkrem og kokos på toppen. Herlig smak av vanilje og karamell. Server som dessert eller til kaffekoppen. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN