Karlas gravlaks
Karlas gravlaks Oppskrift
nivå
Middels
totalt
72t

Karlas gravlaks

nivå
Middels
totalt
72t

Karlas gravlaks

Dette er en av Karlas favorittoppskrifter, med sichuanpepper, koriander og persille. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (3 stemmer)
Dette er en av Karlas favorittoppskrifter på gravlaks.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Laks(benfri filet)
1ts
0.75ts
2ss
Koriander(grovhakket)
1ss
Kruspersille(grovhakket)
0.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Tørk av fileten. Pensle med vodka. Bland sammen salt, sukker og pepper og gni kjøttsiden av fileten inn. Strø på urtene.

  2. Legg fisken i en form. Dekk med aluminiumsfolie. Legg på noe så den får lett press.

  3. La laksen stå på et kjølig sted, ved +8 - 10 °C i ett døgn, til den har laket seg. Sett den så i kjøleskapet i to til tre døgn. Snu to ganger om dagen, og øs over laken som danner seg.

  4. Skjær den ferdige laksen i tynne skiver, og server med nybakt brød og kokt egg.

Dette er en av Karlas favorittoppskrifter, med sichuanpepper, koriander og persille. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN