Kjøttboller med tomatsaus og pasta
Kjøttboller med tomatsaus og pasta Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min

Kjøttboller med tomatsaus og pasta

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min

Kjøttboller med tomatsaus og pasta

POPULÆRT: Etter pasta bolognese er dette kanskje den mest populære pastaretten blant barn.

Foto: Matprat

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.3 (71 stemmer)
Enkelt å lage - smaker himmelsk. Kanskje den aller mest populære pastaretten hos den yngre garde, etter pasta bolognese, er kjøttboller med tomatsaus og pasta.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Tagliatelle(eller annen pasta)

Kjøttboller

0.5ts

Tomatsaus

1stk
Hvitløk(finhakket)
1boks(er)
Tomat(hermetiske)
1dl
Kjøttbuljong(utblandet)
2ss
Basilikum(frisk, finhakket)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Kna sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og lag små boller.

  2. Brun kjøttbollene raskt i en varm stekepanne med margarin eller olje.

  3. Skru ned til middels varme og etterstek i 6-8 minutter.

  4. Varm olje i en kasserolle. Ha i hvitløk og løk, og stek på middels varme til løken er myk og har fått fin farge.

  5. Tilsett tomater, tomatpurè, sukker og kjøttbuljong. Kok opp og la sausen trekke på svak varme i 15 minutter.

  6. Tilsett basilikum og smak til med salt og pepper.

  7. Beregne ca. 125 gram fersk pasta per porsjon og kok den i ca. 4 minutter i boblekokende lettsaltet vann.

  8. Velger du å bruke tørket pasta passer det med 100 gram pr porsjon. Tørr pasta kokes best etter anvisning på pakken.

POPULÆRT: Etter pasta bolognese er dette kanskje den mest populære pastaretten blant barn.

Foto: Matprat

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.3 (71 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN