Kjøttgryte med sopp
Kjøttgryte med sopp Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Kjøttgryte med sopp

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Kjøttgryte med sopp

Har du sopp i fryseren fra høstens sopptur, er den super å bruke i gryteretter! Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

2.7 (5 stemmer)
En «solid» gryte med deilige rotgrønnsaker og fabelaktig fyldig smak av løk og bacon!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
2dl
1.5dl
150g
1klype(r)
1klype(r)
2stk
2dl
1ts
300g
Kantarell(eller annen type sopp)
1bunt
Kruspersille(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Stek kjøttet i smør til det får fin farge i panne. Legg i gryte med hvitløkbåter, vann, fond og vin. La trekke under lokk i 30 min.

  2. Skjær bacon i biter og skrell løken. Stek bacon og løk i stekepannen og legg over i gryte. La det koke til kjøttet er mørt. Krydre med salt og pepper.

  3. Rens grønnsakene. Del gulrøtter i skiver og skjær persillerot og sellerirot i staver.

  4. Kok grønnsakene myke i grønnsakbuljong.

  5. Bland grønnsakene og buljongen i gryten. Hell kraften av i gryten og jevn med litt maisenna utrørt i kaldt vann til sausen er litt fyldig. Smak buljongen til med salt og pepper og hell sausen tilbake over kjøttet.

  6. Rens sopp og stek den i smør. Strø på salt og pepper. Server soppen over gryten sammen med hakket persille.

  7. Kokte poteter eller potetmos er godt til.

Har du sopp i fryseren fra høstens sopptur, er den super å bruke i gryteretter! Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

2.7 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN