Kjøttgryte med sopp
Kjøttgryte med sopp
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Stek kjøttet i smør til det får fin farge i panne. Legg i gryte med hvitløkbåter, vann, fond og vin. La trekke under lokk i 30 min.
Skjær bacon i biter og skrell løken. Stek bacon og løk i stekepannen og legg over i gryte. La det koke til kjøttet er mørt. Krydre med salt og pepper.
Rens grønnsakene. Del gulrøtter i skiver og skjær persillerot og sellerirot i staver.
Kok grønnsakene myke i grønnsakbuljong.
Bland grønnsakene og buljongen i gryten. Hell kraften av i gryten og jevn med litt maisenna utrørt i kaldt vann til sausen er litt fyldig. Smak buljongen til med salt og pepper og hell sausen tilbake over kjøttet.
Rens sopp og stek den i smør. Strø på salt og pepper. Server soppen over gryten sammen med hakket persille.
Kokte poteter eller potetmos er godt til.