Kjøttpaté med cumberlandsaus
Kjøttpaté med cumberlandsaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Kjøttpaté med cumberlandsaus

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Kjøttpaté med cumberlandsaus

En hjemmelaget postei eller paté er flott å servere og cumberlandsaus er godt til. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

En hjemmelaget postei eller paté er flott å servere og cumberlandsaus er godt til.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
300g
1.5ts
1dl
Valnøtter(grovhakket)
0.5dl
2stk

Cumberlandsaus

0.5stk
Appelsin(saft og skall)
1stk
Sjalottløk(finhakket)
2dl
0.5stk
Sitron(saft)

SLIK GJØR DU

  1. Lag først sausen. Riv appelsinskall i tynne strimler. Skrell og finhakk sjalottløk. Legg dette i en kjele og la det koke i ca. 5 minutter i vannet. Sil av skallet og avkjøl strimlene i kaldt vann.

    Rør sennepspulver, ingefær og kajennepepper sammen med appelsinsaft, sitronsaft og portvin.

    Varm opp ripsgelé på svak varme i en kjele til den er flytende. Ta kjelen vekk fra platen. Bland med de øvrige
    ingrediensene.

    La sausen trekke i kjøleskapet i noen timer før bruk.

    Skrell og finhakk løk og hvitløk. Arbeid sammen kjøttdeigen med løk, leverpostei, salt, pepper, timian, valnøtter og portvin, gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett potetmel, egg og crème fraîche. Bland godt.

    Hell røren i en smurt form ca. 1 ½ l. Legg gjerne en remse bakepapir i bunnen av formen. Jevn til overflaten.

    Stek pateen midt i ovnen i ca. 1 time ved 180° i ca. 30 minutter.

    La pateen avkjøles i formen før den hvelves ut. Sett pateen kaldt i noen timer.

    Pynt oppå med små agurker, sølvløk og eventuelt tranebær.

En hjemmelaget postei eller paté er flott å servere og cumberlandsaus er godt til. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN