Lammeskiver i terrakottagryte
Lammeskiver i terrakottagryte Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
3t
totalt
3t 20min

Lammeskiver i terrakottagryte

nivå
Lett
aktiv
3t
totalt
3t 20min

Lammeskiver i terrakottagryte

Lammeskiver med potet, løk, hvitløkbåter, paprika, tomater og chilisaus i terrakottagryte. Server med ferskt brød. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.5 (17 stemmer)
Ved å lå formen stå lenge i ovnen, blir smakene utviklet og kjøttet blir supermørt og saftig. Her er det få ingredienser, og ønsker du å tilsette noe annet, så er det fullt mulig. Rotgrønnsaker er gode i gryten, enten i stedet for potet eller sammen med. Legg terrakottagryten i kaldt vann i cirka 15 minutter før den skal brukes.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skjær løk og paprika i biter og hakk hvitløk. Surr dette i stekepanne sammen med tomater og chilisaus.

  2. Legg lammelår i skiver og poteter lagvis i en terrakottagryte. Hell over blandingen fra stekepannen.

  3. Legg lokk på leirgryten og sett i stekeovn på 150°i cirka 3–4 timer.

  4. Serveres med brød.

Lammeskiver med potet, løk, hvitløkbåter, paprika, tomater og chilisaus i terrakottagryte. Server med ferskt brød. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.5 (17 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN