Ovnsbakte artisjokker
Ovnsbakte artisjokker  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Ovnsbakte artisjokker

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Ovnsbakte artisjokker

Dette passer godt både som forrett og som tilbehør til fisk eller kjøtt. Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (54 stemmer)
Denne delikate grønnsaken inneholder sunne og rensende næringsstoffer, og smaker nydelig. Ovnsbakte artisjokker passer godt som en forrett eller som tilbehør til fisk eller kjøtt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Del artisjokkene i to og skrap ut hårene i midten med en skje. Press sitron på snittflatene for å unngå at de blir brune. 

  2. Kok artisjokkene i lettsaltet vann i 5 minutter. Ta dem ut, renn av og legg dem over i en langpanne. 

  3. Skjær løken i skiver og fres den i litt olje til den er blank, ha i hakket hvitløk mot slutten. 

  4. Fyll artisjokkene med løkblandingen og ha på raust med olje og litt salt og pepper. 

  5. Stek artisjokkene på 200 grader i rundt 10 minutter til de er møre. Server gjerne hjemmelaget aioli til.

Dette passer godt både som forrett og som tilbehør til fisk eller kjøtt. Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (54 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN