Pai i langpanne
Pai i langpanne Oppskrift
nivå
Vanskelig
totalt
1t

Pai i langpanne

nivå
Vanskelig
totalt
1t

Pai i langpanne

HA PAI TIL MIDDAG: Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan ha i en pai.

Foto: matprat.no

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.1 (28 stemmer)
Stor pai i langpanne metter omkring 8 personer. I stedet for å servere den som egen rett kan den også være en av rettene på en større buffet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Paibunn

200g
4ss

Fyll

1pakke(r)
3fedd
Hvitløk(finhakket)
100g
2ss
Timian(hakket, frisk)
8stk
5dl
1klype(r)
1klype(r)

Topping

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La den hvile i kjøleskapet ca. 1 time.

  2. Trykk deigen ut i en smurt langpanne og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen på 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.

  3. Stek kyllingfiletene i ca. 4 minutter på hver side. Skjær filetene i skiver. Skjær bacon i biter og stek det i en panne. Ta ut baconet og fortsett med løk og hvitløk til løken er gyllen. 

  4. Fordel kylling og grønnsaker på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, timian, salt og pepper. Dryss over revet ost og pinjekjerner. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien er gyllenbrun.

  5. Paien kan enten serveres som en egen rett med salat og godt brød ved siden av eller som en del av en større buffet.

HA PAI TIL MIDDAG: Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan ha i en pai.

Foto: matprat.no

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.1 (28 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN