Porterstek Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Porterstek

nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Porterstek

Dette er svensk tradisjonsmat på sitt beste! Stekekraften blir en kjempegod saus. Server med kokte grønnsaker og deilig solbær- eller ripsgelé. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.9 (135 stemmer)
Porterstek er en grytestek som skal kose seg i mørkt øl med krydder og buljong. Stekekraften blir en kjempegod saus. Server med kokte grønn­saker og deilig solbær- eller ripsgelé. En agurksalat kan også være godt til.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Saus

2ss
Hvetemel(maizena)
4.5dl
1ss
Solbær(gele)
3skiver
Brunost(smak til)
2stk
5dl
Øl(mørkt)
1dl
Solbærsaft(konsentrert)
0.75dl
Soyasaus(kinesisk)
2ts
Timian(tørket)
8stk

SLIK GJØR DU

  1. Skrell og skjær løken i båter. Hell øl, saft og soya i en gryte som akkurat rommer steken. Tilsett løk og krydder og smuldre i buljongen. La dette koke opp. Stikk et steketermometer i steken og legg den i gryten.

  2. La steken trekke på svak varme til kjernetemperaturen er 75° i ca. 1 ½ time. Øs eller vend kjøttet under tilberedningen. La steken hvile i kjelen i 15 minutter.

  3. Sil buljongen og mål opp 4 ½ dl i en kjele. Spe med kokevannet fra brokkolien hvis nødvendig.

  4. Rør melet ut i 1 dl av fløten og pisk jevningen i sausen med resten av fløten.

  5. Kok opp og la sausen koke under omrøring 5–10 minutter. Smak til med gelé, noen brunostskiver, salt og pepper.

Dette er svensk tradisjonsmat på sitt beste! Stekekraften blir en kjempegod saus. Server med kokte grønnsaker og deilig solbær- eller ripsgelé. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.9 (135 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN